Returnari

Se pot returna doar produsele care se afla in aceeasi stare fizica in care au fost livrate: fara urme de folosire, in integritate totala (daca au avut accesorii este necesar sa le inapoiati), fara rupturi si cu toate documentele care v-au fost trimise (in original sau copii).

Beneficiarul are dreptul de a-si exprima in orice mod decizia de retragere din contract/returnare produse (telefonic, e-mail, facebook, formular contact, formular retur).

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar beneficiarilor persoane fizice, beneficiarii persoane juridice nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in vigoare referindu-se doar la persoanele fizice.

OUG 34/2014, art. 9, alin. (1) ”…, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.”.

OUG 34/2014, art. 14 (1) “Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art.11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.”

Produsele pot fi returnate in urmatoarele doua cazuri:

Cazul 1: Retur/Retragere din contract

In situatia in care beneficiarul returneaza produse sau o comanda partial din motive care il privesc:
– oricare alt motiv nejustificat invocat de beneficiar care nu reprezinta o greseala a Societatii Paint Experts S.R.L. (produs defect sau produs trimis gresit);
Societatea Paint Experts S.R.L. este responsabila doar cu returnarea banilor pe produsele comandate, nu si pe cheltuielile de transport de returnare ce revin direct in sarcina beneficiarului si doar in conditiile in care returnarea s-a facut in termenul de 14 zile calendaristice de la primirea produsului, conform OUG 34/2014.

Daca beneficiarul returneaza integral comanda, din motive care il privesc, atunci Societatea Paint Experts S.R.L. este responsabila sa restituie beneficiarului valoarea integrala a facturii, respectiv valoarea totala a produselor + valoarea totala a taxei de transport survenita in urma livrarii comenzii.

Cazul 2: Defect, Greseala

In situatia in care beneficiarul returneaza un produs din motive care ne privesc:
– produsul trimis are defect din fabrica;
– produsul trimis nu este cel comandat (v-am trimis alt produs);
ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate, iar Societatea Paint Experts S.R.L. este responsabila sa returneze banii pe produsele comandate, cat si a cheltuielilor de transport survenite in urma returnarii produselor.

Daca beneficiarul a primit jumatate din comanda cu produse defecte/alte produse decat cele comandate sau toate produsele defecte/alte produse decat cele comandate si hotaraste sa restituie integral comanda atunci Societatea Paint Experts S.R.L. este responsabila sa restituie beneficiarului contravaloarea facturii + taxele de transport survenite in urma returnarii produselor.

In cazul in care nu sunt respectate conditiile de mai sus, Societatea Paint Experts S.R.L. isi rezerva dreptul de a nu accepta returul dumneavoastra.